23 Ocak 2007

Unutulmaya Yüz tutmuş Değerler

80 kuşağının çok iyi hatırlayacağına emin olduğum bazı unutulmaya yüz tutan şeyler var. Zamanında bunları ya kullandık ya izledik veya yaptık. Misal bir Ersen ve Dadaşlar. Tek kanallı televizyon döneminin hatıralarından birini oluştururlardı, 'aman tertip can tertip, hasrete katlan tertip' der dururlardı sonra yavaş yavaş belleklerimizden olmasa da müzikten silinip gittiler grup olarak. Şu anda nerdedirler, ne yaparlar bir bilen varsa bana haber versin.

Yine tek kanallı dönemin unutulmazları arasında, kavanozların kapağına pötikareli kumaştan kapak yapan, kaçan iki kadın çorabının kaçmayan taraflarını birleştirip, yeni bir çorap yapan ve aile ekonomisine kakıda bulunan bir teyze vardı. Hatırlayanlar vardır sanırım.

Doğru Ahmet ve Bay Yanlış, Bir kalem, bir pergel bir de çikolata alacağım diyen çocuk, bunların hepsi nostalji oldu.

Bir de TRT'nin sigara karşıtı bir çizgi filmi vardı. Sen sen ol sakın içme sigaraya özenme diye. Eğer bugün fosur fosur tüttürüyorsam müsebbibi bu salak çizgi film aranjmanıdır.

Deri bileklikler yerini NIKE'ın çıkardığı plastik bilekliklere bıraktı. Deri bileklik takan delikanlılar nerde, şu plastik zımbırtıyı takan totoşlar nerde. Hey gidi günler...

Sahiden bir de Rüya Ersavcı vardı ne oldu acaba.

Hiç yorum yok: