23 Ağustos 2007

MEŞE ODUNU İLE KARAKTER KAZANDIRMA



Heykeltraş mermere nasıl şekil verir de koca mermerden bir heykel yaparsa meşe odunuyla da bir insana fevkalade karakter verilebilir. Bu işe canı gönülden yürek vermek bu sanatın olmazsa olmazıdır. Atalarımız boşuna mı demiş " Dayak cennetten çıkmadır" diye. Eğer bir ademoğlu laftan, sözden, nasihatten anlamazsa geriye yapılacak pek fazla bir seçenek kalmaz bu işlemden başka. Okumak cehaleti alır eşeklik baki kalır sözü boşa söylenmemiştir.

Bu sanatı icra edecek kişide olması gereken özellikler; öncelikle kondisyon sahibi bir bünyeye ve soba borusu gibi kollar, meşe odununu en estetik şekilde kullanabilecek esnek bilekler ve en son ve en önemli koşul olarak en az üç gün suda bekletilerek peklik kazandırılmış budaklı bir meşe odununa sahip olmaktır.

Karakter kazandırılacak kişinin aynı zamanda zeka noksanı olması tercih sebebidir. Zira bu şekilde beyne giden damarlarda açılarak beyne kan gitmesi sağlanacak, kişi (karakter noksanı zat) için kazanç iki misli olacaktır.

Meşe odunu ile ilk hamle bele doğru yapılmalı buradan etkili bir sonuç alınamazsa daha yukarıdaki bölgelere, tatbikin şiddeti ve dozu arttırılarak çıkılmalıdır.

Sizleri bilmem ama benim bazı insanlara bu sanatı tüm incelikleri ile uygulayasım geliyor. Hatta bu konu ile ilgili malzeme olarak kullanacağım insanların da bir listesini yapıyorum. İçimde adeta bir Yüzbaşı Hamdi var ve onu her an açığa çıkarmak istiyorum. Doğuş, Keremcem, Hülya, Gülben, tüm palyaçolar, Kemal Unakıtan, işyerimden Talat, tüm özentiler ve şu Braun Silk Epil reklamındaki çemçük ağızlı oğlan ilk olarak aklıma gelen isimler. Sizin de aklınızdan geçen isimler varsa yollayın bana kara listeme ekliyeyim hemen. Bekliyorum efendim.

1 yorum:

jane de lus dedi ki...

hahah braun silk epil'deki cemcuk agızlı yavsak velet milletimizin bas sorunu olmaya aday. kitleler ayaklanmıs bir sekilde. ellerimizde zopalar, kendisinin meydanlara inecegi günü bekliyoruz. eli meşaleli koyluler de bes dakikaya meydanda olur.